CMS WordPress

WordPress is een CMS (contentmanagementsysteem). Een CMS is een softwarepakket in de vorm een web-applicatie voorzien van een database waarmee vrijwel elke wens is te vervullen én waarbij je gemakkelijk zelf jewebsite kunt onderhouden.

Een CMS maakt het mogelijk dat mensen eenvoudig, zonder technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren en beheren. Je bent niet meer afhankelijk van een derde partij om relatief eenvoudige aanpassingen door te voeren op jouw website. Met het CMS kun je dit zelf. Mocht je dat niet willen of komt het even niet uit, dan kun je NK Webdesign alsnog inschakelen.

Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een vooraf opgemaakt lay-out door toepassing van template/Sjabloon.

Werk je met meerdere personen aan jouw website dan heb je de mogelijkheid om aan elke gebruiker specifieke rechten toe te kennen. Op die manier heb je controle over de taken die de gebruikers wel of niet mogen uitvoeren.

Het systeem is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om jouw website (later) gemakkelijk te voorzien van extra functionalitiet zoals een fotogalerie, een routeplanner, een discussie forum, nieuwsbrief, webwinkel, enz.